Manchester United, cel mai valoros club de fotbal din Europa

Manchester United, cel mai valoros club de fotbal din Europa

Valoarea lui Manchester United a crescut cu 5% în ultimul an, ajungând la 3,255 miliarde de euro în 2018, clubul englez devansând puternicele echipe spaniole Real Madrid şi FC Barcelona în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal din Europa, conform estimărilor publicate miercuri de cabinetul KPMG.

"Noi calculăm activele fiecărui club, dacă deţine un stadion, de exemplu, valoarea jucătorilor, dar şi valoarea mărcii sau imaginii, prin contractele publicitare şi greutatea lor pe reţelele de socializare", a explicat Jacques Boussuge, responsabilul cu sporturile din cadrul KPMG.

Real Madrid, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, ocupă poziţia secundă în clasament, cu o valoare estimată la 2,9 miliarde euro, urmată îndeaproape de marea sa rivală FC Barcelona, campioana en titre a Spaniei, cu 2,8 miliarde euro.

Poziţia a patra este ocupată de Bayern Munchen, clubul care domină cu autoritate fotbalul german, evaluat la 2,55 miliarde euro, urmat de noua campioană a Angliei, Manchester City (2,16 miliarde euro), şi de alte trei cluburi din Premier League, Arsenal Londra (2,10 miliarde), Chelsea (1,76 miliarde ) şi Liverpool (1,58 miliarde).

În total, valoarea financiară a celor 32 de cluburi care figurează în acest clasament a atins 32,5 miliarde euro, o creştere de 9% în raport cu 2017. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale