Manchester United, eliminată din sferturile Europa League. Care sunt echipele ajunse în penultimul act al competiției

Manchester United, eliminată din sferturile Europa League. Care sunt echipele ajunse în penultimul act al competiției

Joi seară a avut loc returul din sferturile Europa League. S-au decis cele patru semifinaliste care vor lupta pentru un loc în marea finală care va avea loc la Budapesta. Manchester United a produs surpriza serii fiind eliminată încă din faza sferturilor de cea mai titrată echipă din această competiție, Sevilla.

Europa League

Sevilla - Manchester United 3-0 (5-2, la general)

Deja abonată la trofeele Europa League și considerată specialista acestei competiții, Sevilla a reușit să îmblânzească "diavolii roșii" și să obțină calificarea în semifinale. Deținătoarea a 6 trofee Europa League va avea de trecut de încă un colos al fotbalului internațional, Juventus Torino, înainte de marea finală de la Budapesta.

Deși pornea ca favorită în returul de la Sevilla, Manchester United a avut o seară de coșmar în care Harry Maguire a gafat din nou. Sevilla a deschis rapid scorul în minutul 8 după gafa monumentală a lui Maguire. Fundașul englez i-a pasat direct lui Lamela. Acesta i-a pasat colegului său En Nesyri care a punctat decisiv. Înainte de pauză Sevilla a mai avut un gol anulat. Ocampos a punctat grație centrării lui Acuna, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.

Repriza a doua a început perfect pentru gazde. Rakitic a executat perfect un corner și Bade a majorat diferența pe tabelă cu o lovitură de cap. Manchester United a continuat să aibă un joc slab fără să pună prea multă presiune pe defensiva adversă. Cu 8 minute înainte de final De Gea a gafat la fel de rău ca Maguire și En Nesyri reușește dubla.

Pentru Sevilla urmează dubla din semifinale contra italienilor de la Juventus, pe data de 11 mai. Returul va avea loc pe data de 18 mai.

AS Roma - Feyenoord 4-1 (4-2, la general)

Formația lui Jose Mourinho a reușit o calificare dramatică în semifinalele Europa League. După ce în tur Feyenoord a învins pe teren propriu, scor 1-0, returul de pe Olimpico a fost unul spectaculos cu 5 goluri și prelungiri.

Încă din primele minute de joc partida a devenit tensionată și arbitrul a arătat nu mai puțin de 5 cartonașe galbene în primele 45 de minute. În repriza secundă a fost dat startul avalanșei de goluri prin reușita lui Spinazzola din minutul 60. Oaspeții au replicat prin Igor Paixao care a restabilit egalitate în minutul 80. Cu 1 minut înainte de fina Dybala a punctat decisiv pentru gazde și a trimis meciul în prelungiri. El Shaarawy și Pellegrini au punctat în prelungirile partidei și au obținut calificarea în penultimul act unde vor da peste nemții de la Bayer Leverkusen.

Sporting Lisabona - Juventus 1-1 (1-2, la general)

Juventus a obținut cu greu calificarea în semifinalele competiției. Torinezii au fost mai motivați după ce au aflat astăzi și o veste foarte bună. Aceștia au primit înapoi 15 puncte în Serie A, care i-au propulsat pe loc de podium.

În partida de la Lisabona, Juventus a deschis scorul în minutul 9 prin reușita lui Rabiot. În minutul 20 Edwards a transformat un penalti și a readus gazdele în joc, dar mai aveau nevoie de încă un gol pentru a restabili egalitatea la general. Până la final oaspeții și-au menținut avantajul și merg mai departe în semifinale unde vor întâlni cea mai titrată echipă a acestei competiții, Sevilla.

Royale Union - Bayer Leverkusen 1-4 (2-5, la general)

După remiza din Germania, se anunța o partidă echilibrată între cele două formații, pentru Royale Union fiind o premieră accederea în sferturile Europa League. Returul din Belgia a fost unul spectaculos cu nu mai puțin de 5 goluri. Bayer Leverkusen a dat startul recitalului din minutul 2 prin Diaby. Cu 7 minute înainte de pauză Bakker a dublat avantajul oaspeților.

După revenirea de la cabine tot oaspeții au fost mai periculoși în atac și Frimpong a dus scorul la 3-0, în minutul 61. Imediat Tehno a redus din diferență însă nu a fost îndeajuns pentru a restabili egalitatea. Hlozek a închis tabela în minutul 79 la scorul de 4-1 în favoarea nemților care se califică în semifinale unde vor juca împotriva italienilor de la AS Roma.

Finala se va juca pe 31 mai, la Budapesta, pe Puskas Arena, stadion cu o capacitate de 65.000 de locuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”