Manchester United-Liverpool: Nu s-a mai înregistrat un astfel de rezultat din 1931. Suporterii nu au mai așteptat sfârșitul meciului

Manchester United-Liverpool: Nu s-a mai înregistrat un astfel de rezultat din 1931. Suporterii nu au mai așteptat sfârșitul meciului

Echipa a pierdut cu 0-7 cu Liverpool într-un meci din campionatul Angliei, fiind o repetare a celei mai mari înfrângeri din istoria clubului.

O zi memorabilă pentru Liverpool. Foto: Premier League via Facebook

Liverpool a învins-o pe Manchester United cu 7-0 acasă, în runda a 25-a a Premier League. Întâlnirea a avut loc duminică pe stadionul Anfield.

Prima echipă care a introdus mingea în poarta adversă a fost Manchester United, în minutul 42 prin Casemiro, dar reușita a fost anulată corect pe motiv de ofsaid. Doar un minut mai târziu, Liverpool a deschis oficial scorul. Golurile sale au fost marcate de Cody Gakpo (minutele 43 și 50), Darwin Nunez (47, 75), Mohammed Salah (66, 83), Roberto Firmino (88).

Salah a marcat 129 de goluri în campionat pentru Liverpool și a urcat pe locul șase în clasamentul golgeterilor, depășindu-l pe Robbie Fowler.

Cel mai bun marcator al lui Liverpool este Ian Rush (229), urmat de Roger Hunt (244), Gordon Hodgson (233), Billy Liddell (215) și Steven Gerrard (186).

Suporterii „diavolilor” au digerat cu greu umilința, iar în minutul 75 au început să plece de pe „Anfield Road”. Imediat după golul de 5-0, marcat de Darwin Nunez, susținătorii lui Manchester United au început să părăsească stadionul! O ipostază rar întâlnită pe stadioanele din Premier League, unde fanii duc la rang de artă loialitatea față de culori. Culmea, tot fanii lui United au mai trăit o dată acest scenariu nefericit: în octombrie 2021, după un 0-5 pe teren propriu cu aceeași Liverpool.

Manchester United a pierdut cu 0-7 pentru a patra oară în istorie, pierzând anterior cu Blackburn (1926), Aston Villa (1930) și Wolves (1931) cu același scor. Acest rezultat este cea mai mare înfrângere din istoria clubului. Este și cea mai mare victorie din istoria acestui duel, după un 7-1 pentru Liverpool înregistrat în 1895, când United era denumită Newton Heath.

Echipele s-au întâlnit pentru a doua oară în actuala Premier League. În meciul anterior, Manchester United a câștigat acasă cu scorul de 2:1.

Liverpool a urcat pe locul cinci în clasamentul Premier League, în vreme ce Manchester United este pe locul al treilea cu 49 de puncte. În runda următoare, Liverpool va juca în deplasare cu Bournemouth pe 11 martie, iar Manchester United o va găzdui pe Southampton pe 12 martie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...