Manda: Adrian Sârbu spune că a fost martor când Coldea a spus că are soluție pentru Voiculescu

Manda: Adrian Sârbu spune că a fost martor când Coldea a spus că are soluție pentru Voiculescu

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri, după audierea omului de afaceri Adrian Sârbu, că acesta a vorbit despre "implicarea persoanelor din conducerea SRI în ceea ce înseamnă Grupul Intact, despre faptul că a fost martor când Coldea a spus că are soluție înainte să se pronunțe instanța".

 "A dat și un exemplu. Spune că a fost martor când domnul Coldea a spus că are soluție pentru domnul Voiculescu înainte să se pronunțe instanța, făcând referire la ce s-a întâmplat la instanță. L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost și alți martori, care au fost împrejurările. Domnia sa a spus că nu dorește să detalieze acum în fața comisiei, dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmație, fiind mărturia domniei sale în cadrul comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată, va veni cu probe acolo", a precizat Manda.

Manda a adăugat că Sârbu a afirmat că "s-a încercat implicarea serviciului (n.r. — SRI), la momentele respective, în coordonarea editorială a instituțiilor prin persoane apropiate de serviciu".

"Spunând fie să fie ofițeri acoperiți, făcând referire la un articol apărut în mass-media în care domnul Maior ar fi confirmat că există ofițeri acoperiți în mass-media și spunea că va veni data viitoare cu probe, în sensul că ne va arăta punctajele care veneau către diferite persoane și cum erau descrise în spațiul public, pe baza punctajului, elemente acestea, inclusiv persoane care spuneau că prin redacții au surse apropiate, primesc rechizitorii, primesc documente și erau cumva mai bine informați decât alții", a menționat Manda.

Potrivit lui Manda, Adrian Sârbu s-a referit și "la ceea ce a însemnat, în opinia domniei sale, o încercare de preluare a Mediafax".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...