Manda, despre votul din PE în privinţa Codruţei Kovesi: Să-i ancheteze pe toţi de acolo, cum i-a anchetat în România

Manda, despre votul din PE în privinţa Codruţei Kovesi: Să-i ancheteze pe toţi de acolo, cum i-a anchetat în România

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, miercuri, că europarlamentarii social democraţi au votat împotriva numirii Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European, deoarece aceştia ştiu ce abuzuri a făcut la DNA, subliniind că şi el ar fi votat "sută la sută" împotrivă dacă era europarlamentar.

"Înţeleg că la nivel european se poate prin votul politic, în România înţeleg că nu se poate. Nu am spus că mă nemulţumeşte (rezultatul votului din comisia LIBE din Parlamentul European - n.r.). Să-i ancheteze pe toţi de acolo cum i-a anchetat în România", a afirmat Manda, despre votul din Parlamentul European în privinţa Laurei Codruţa Kovesi.

Întrebat despre faptul că europarlamentarii PSD au votat împotriva lui Kovesi, Manda a spus: "Au spus de la început că votează împotrivă, pentru că europarlamentarii români ştiu ce abuzuri s-au făcut la DNA".

Chestionat cum ar fi votat dacă era europarlamentar, Claudiu Manda a răspuns: "Sută la sută votam împotrivă".

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

În votul consultativ de marţi din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi primise 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de Andres Ritter, cu un vot. Propunerea rezultată din votul Comisiei LIBE şi din recomandarea Comisiei CONT va fi acum trimisă Conferinţei Preşedinţilor (preşedinţii PE şi liderii grupurilor politice) de către preşedintele Comisiei LIBE. Ei vor decide paşii de urmat la 7 martie, înaintea negocierilor cu Consiliul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...