Manda: Dragomir a prezentat probe, mandate și ne-a explicat cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013

Manda: Dragomir a prezentat probe, mandate și ne-a explicat cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat marți că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a prezentat la audierile de marți probe în ceea ce privește mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe și cum erau prelungite acestea.

 "Ne-am propus să înțelegem cum funcționa mecanismul în interiorul SRI în ceea ce privește mandatele de ascultare pe presupuse fapte de terorism sau conexe, mandate care erau — spune Dragomir — pe câte 6 luni, prelungite pe câte 3 luni, care duceau până la 5 ani de ascultare, după care aceste informatii au fost solicitate de DNA și folosite de DNA în acuzarea persoanelor de infracțiuni de corupție. Dragomir a prezentat probe în acest sens, mandate și ne-a explicat cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013 și unde ar trebui să verifice Comisia pentru a se edifica. S-a referit doar până în 2013", a detaliat Manda.

Manda a confirmat și faptul că Dragomir a lăsat la comisie o listă cu 65 de persoane "ofițeri activi SRI, inactivi SRI, persoane din media, persoane politice și persoane din mediul economic" pe care acesta le-a indicat comisiei pentru a fi audiate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...