Manda: Puțura susține că majoritatea miniștrilor din perioada 2012-2016 au fost interceptați pe mandate de siguranță națională

Manda: Puțura susține că majoritatea miniștrilor din perioada 2012-2016 au fost interceptați pe mandate de siguranță națională

Majoritatea miniștrilor din perioada 2012 - 2016, dar și un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptați pe mandate de siguranță națională, a afirmat miercuri fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, la Comisia parlamentară de control al activității SRI, citat după audiere, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele comisiei, Claudiu Manda.

 "Ce ne-a șocat a fost — spunând că atât timp cât s-a ocupat în cadrul Ministerului Justiției și avea acces la acest fel de informații, având calitatea de șef al structurii de securitate, în perioada în care a fost, și vorbim de perioada 2012 — 2016, guvernarea respectivă — majoritatea miniștrilor au fost interceptați pe mandate de siguranță națională, iar din Parlament, din ce își aduce domnia sa aminte, un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid", a precizat Manda.

El a adăugat că acestea sunt afirmații ale lui Ovidiu Puțura, care trebuie probate.

"Sunt afirmații ale domniei sale. Rămâne să vedem dacă se probează aceste lucruri și o să încercăm să probăm în schimbul de documente cu SRI", a menționat Manda.

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a fost audiat miercuri la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI.

Puțura a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…