Mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al NATO a fost prelungit cu un an

Mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al NATO a fost prelungit cu un an

Liderii statelor NATO au convenit la summitul desfăşurat joi să-i prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al Alianţei cu un an, până la 30 septembrie 2023, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Decizia a fost motivată prin contextul generat de invazia Rusiei în Ucraina şi al consolidării prezenţei NATO pe flancul de est.

''Sunt onorat de decizia şefilor de stat şi de guvern ai NATO de a-mi prelungi mandatul de secretar general'', a reacţionat Stoltenberg pe Twitter . ''În timp ce ne confruntăm cu cea mai mare criză de securitate într-o generaţie, rămânem uniţi pentru ca alianţa noastră să fie puternică şi popoarele noastre în siguranţă'', a mai remarcat el.

Foto: (c) Jens Stoltenberg / Twitter.com


Stoltenberg ocupă acest post din 1 octombrie 2014. Ca membru al Partidului Laburist norvegian, a fost anterior prim-ministru în 2000-2001 şi 2005-2013.

Al doilea mandat al său ca secretar general al NATO urma se încheie pe 1 octombrie anul acesta, având după această dată asigurat postul de guvernator al Băncii Centrale norvegiene, ceea ce a stârnit controverse în ţara sa, în parte din cauza relaţiei sale apropiate cu actualul premier social-democrat Jonas Gahr Store. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...