Manevre PSD! Stare EXPLOZIVĂ la Antifraudă! De ce nu intervine DNA?

Manevre PSD! Stare EXPLOZIVĂ la Antifraudă! De ce nu intervine DNA?

Manevre PSD! Stare explozivă la Antifraudă! De ce nu intervine DNA? Conducerea Fiscului refuza sa numeasca in functii sefii de serviciu din cadrul Directiei Antifrauda Fiscala (DGAF), acestia fiind selectati in urma unui proces de desfasurat in 2016. Conducerea Antifraudei arata intr-un document intern consultat de HotNews.ro ca peste o suta de sefi de serviciu sunt tinuti practic in sah de conducerea ANAF, fara sa fie platiti conform atributiilor de conducere.

Sefii de servicii din DGAF sunt cruciali in combaterea evaziunii fiscale. Ei implementeaza in teritoriu directiile de actiune stabilite la nivelul conducerii si gestioneaza activitatea de control si verificare.

Practic, conducerea Fiscului, numita de PSD, refuza sa ii numeasca in functii pe sefii de serviciu care au fost selectati in 2016 printr-un proces intern de durata, care a luat in calcul performantele candidatilor. Propunerea candidatilor pentru cele 106 posturi a fost facuta in noiembrie 2016, iar dupa primirea unor avize necesare de la Agentia Nationala a Functionarilor Publice, conducerea ANAF (in cadrul careia functioneaza Directia Antifrauda) ar fi trebuit sa-i numeasca in functii. Doar ca noua conducere a Fiscului, numita de PSD, a refuzat - potrivit documentului citat - sa-i numeasca definitiv pe functii, prelungindu-le interimatul pana la finalul lunii martie. In aceste conditii, sefii de serviciu nu primesc si salariul aferent functiei de conducere.

Mentinerea arbitrariului la nivelul conducerii e doar ultimul dintr-o serie mai lunga de evenimente care au dus la slabirea Directiei Generale Antifrauda. Astfel, bonusurile salariale ale inspectorilor au fost micsorate de la 25% la 5%; conducerea institutiei a fost anuntata saptamana trecuta ca va fi schimbata, dar in ultimul moment premierul nu a mai semnat ordinele; SRI si-a retras 23 de ofiteri din cadrul institutiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

3 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate