Manevrează Voiculescu PSD-ul prin Firea sau e doar jocul ei diabolic spre putere? A declanșat ruperea USL, l-a tocat pe Grindeanu, acum pe Tudose

Manevrează Voiculescu PSD-ul prin Firea sau e doar jocul ei diabolic spre putere? A declanșat ruperea USL, l-a tocat pe Grindeanu, acum pe Tudose

Manevrează Voiculescu PSD-ul prin Firea sau e doar jocul ei diabolic spre putere? A declanșat ruperea USL, l-a tocat pe Grindeanu, acum pe Tudose. De câteva zile, postul Varanului are un subiect preferat și anume „Furtună în PSD: mandatul lui Tudose, în pericol după cearta cu Firea”, declarațiile critice ale primarului general la adresa premierului fiind prezentate aproape la fiecare buletin de știri al postului Antena 3. Această eminență cenușie a politicii românești, fostul turnător la Securitate, Dan Voiculescu, i-a manevrat și pe Crin Antonescu și Victor Ponta cu succes, anunțând în 2012 până la ce dată va fi suspendat Băsescu și chiar fiind artizanul înființării USL după cum povestește el însuși în cartea “USL: Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”, nefiind contrazis până acum, scrie  Curentul .

Prima ruptură în USL a apărut în ianuarie 2014 când senatorul PSD Gabriela Firea a anunțat peste noapte că a demisionat din PSD ca reacție la conflictul din USL Ilfov prin promovarea președintelui PNL Ilfov în funcția de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, ea criticând faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziție față de gestul liberalilor. Câteva zile mai târziu, Victor Ponta anunța că nu i-a acceptat demisia lui Firea și aceasta a rămas în PSD. Trei luni mai târziu, USL s-a rupt definitiv, Victor Ponta a devenit candidatul PSD la prezidențiale, fiind susținut frenetic de trustul Antena.

Legătura între Firea și Voiculescu nu este doar una politică, ci și una de afaceri. Fostul președinte Traian Băsescu a dezvăluit că Gabriela Firea a spălat bani pentru Dan Voiculescu, prezentând în acest sens un contract de împrumut între firma administrată de „Găbița” și celebra Crescent.

Un fost membru CEx al PSD povestea în această vară într-o conferință de presă cum au loc execuțiile în PSD: „Dacă nu începe doamna Firea începe doamna Olguța, depinde cum își fac semn, încep amândouă, încep să lovească, lovesc în persoana respectivă, devine mirosul de sânge din ce în ce mai pregnant în această sală. Nu e de râs!”, povestea primarul Iașului, Mihai Chirică, beneficiar al unui astfel de tratament din partea celor două țațe.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA