Manfred Weber, despre venirea lui Nehammer la București: „Știe că în România are multe lucruri de explicat”

Manfred Weber, despre venirea lui Nehammer la București: „Știe că în România are multe lucruri de explicat”

Președintele PPE, Manfred Weber, a declarat că familia politică europeană sprijină deplin aderarea completă la Schegen, precizând că liderul de la Viena, Karl Nehammer, va trebui să dea explicații despre poziționarea când vine în martie la București.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, este și el membru PPE FOTO Profimedia

Întrebat dacă la București va veni Karl Nehammer, cancelarul Austriei, care e membru al PPE, sau va trimite pe altcineva, președintele PPE a punctat că se așteaptă să vină liderul de la Viena.

Karl Nehammer este cancelar al Austriei, de aceea vine în familia PPE. Știe că în România are multe lucruri de explicat. Din punctul nostru de vedere, al Partidului Popular European, am spus-o și ieri, sprijinim pe deplin aderarea României și Bulgariei în zona Schengen”, a punctat Manfred Weber.

Chestionat dacă e posibilă o aderare la Schengen în acest an, șeful PPE a precizat: „Cât se poate de repede”.

Congres pe 6-7 martie

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Europa, a decis, marți, ca Partidul Național Liberal (PNL) să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani”, a adăugat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană