Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Manfred Weber şi-a lansat campania pentru alegeri la Atena, "leagănul democraţiei"

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, şi-a lansat oficial marţi seara campania la Atena, "acolo unde a început democraţia", subliniind importanţa acestui principiu pentru "unitatea" Europei, relatează AFP.

"Îmi lansez campania la Atena, deoarece aici a început democraţia, nu poate exista democraţie fără Grecia, iar Europa nu poate exista fără Grecia", a afirmat politicianul bavarez, liderul grupului PPE din Parlamentul European.

Făcând aluzie la relaţiile dificile dintre Grecia şi Germania din timpul ultimului deceniu de criză, el a subliniat importanţa "unităţii" pentru o "Europă puternică", pentru "a deschide un nou capitol".

Germanul, care candidează pentru şefia viitoarei Comisii Europene, a afirmat că doreşte să deschidă "un nou capitol pentru Europa" şi să întoarcă pagina Brexitului pentru a se concentra asupra adevăratelor probleme care îi afectează pe locuitorii UE.

Vorbind despre relaţiile dintre UE şi Turcia, el a reiterat că această ţară este "un partener important pentru Europa, dar care nu poate deveni membru" al clubului.

Manfred Weber a subliniat că lupta împotriva terorismului şi întărirea "securităţii" în Europa, cu angajarea a cel puţin 10.000 de poliţişti de frontieră până în 2022, figurează printre priorităţile sale.

Comisia Europeană a prevăzut desfăşurarea acestor efective până în 2027, dar trebuie "să acţionăm mai repede" pentru a asigura frontierele europene, a insistat el. Manfred Weber a ţinut să scoată în evidenţă importanţa unei "Europe puternice" în faţa crizelor, cu aproape o lună înainte de europarlamentare.

În discursul său solemn la Zappeion Megaron, clădire neoclasică unde, în 1979, a fost semnat Tratatul de aderare a Greciei la Uniunea Europeană, Manfred Weber l-a lăudat pe Kyriakos Mitsotakis, liderul partidului Noua Democraţie (ND), principalul partid de opoziţie din Grecia.

"Data viitoare când ne vom întâlni, PPE va fi în fruntea Europei, iar Kyriakos Mitsotakis premierul grec", a promis el.

Potrivit ultimelor sondaje, Noua Democraţie, partid afiliat PPE, devansează cu cel puţin 5% formaţiunea de stânga Syriza a premierului Alexis Tsipras, la putere de patru ani.

În Grecia, europarlamentarele vor avea loc la 26 mai, iar alegerile legislative în octombrie cel mai târziu.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

3 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan