Manifestanţi pro-ruşi au preluat controlul asupra unei clădiri guvernamentale la Harkov

Manifestanţi pro-ruşi au preluat controlul asupra unei clădiri guvernamentale la Harkov

Peste 2.000 de manifestanţi care purtau steaguri ruseşti s-au strâns în faţa clădirii guvernamentale pentru a protesta faţă de actuala administraţie de la Kiev. Câteva zeci dintre aceştia au pătruns în imobil, după ce forţele de ordine s-au retras în timp ce ei avansau.

Potrivit sursei citate forţele de ordine s-au retras la aproximativ 50 de metri distanţă de clădire.

În cursul zilei de astăzi mişcări de protest au avur loc şi în oraşul Doneţk unde cei de mulţumiţi de actuala putere au cerut organizarea unui referendum pentru federalizarea Ucrainei şi au flururat steagurile ruseşti. O parte din cei prezenţi au devenit agresivi, forţele de ordine fiind nevoite să intrevină.

Forţele de ordine au ripostat cu tunurile de apă, însă nu au reuşit să împiedice ocuparea clădirii de către pro-ruşi, care au arborat steagul Rusiei la balconului guvernului regional. Au existat informaţii conform cărora protestatarii ar fi aruncat o grenadă în clădire.

O parte din manifestanţi care purtau măşti pe faţă, au reuşit însă să rupă cordonul de poliţie şi să intre în sediul administraţiei regionale. Poliţia a blocat intrările pentru a-i împiedica să iasă şi câţiva negociatori au fost trimişi în interiorul clădirii pentru a discuta cu manifestanţii, care au anunţat pe Twitter că nu vor elibera sediul până la 9 mai (n.r. Ziua Victoriei în Rusia).

În urma ultimelor evenimente din această ţară, preşedintele ucrainean interimar, Olexandr Turtcinov şi-a amânat vizita în Lituania, din cauza situaţiei din Ucraina, a anunţat preşedinţia duminică.

Ştire în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi?