Manifestul grupului clandestin Armata Națională Republicană: „Putin va fi detronat pentru a opri distrugerea Rusiei”

Manifestul grupului clandestin Armata Națională Republicană: „Putin va fi detronat pentru a opri distrugerea Rusiei”

Un grup clandestin intitulat Armata Națională Republicană (ANR) a publicat pe canalul de Telegram Rospartizan un manifest prin care îl declară pe Vladimir Putin drept „un uzurpator al puterii” și îndeamnă la răzvrătire împotriva acestuia.

Mesaj „Nu războiului” sub stindardul Armatei Naționale Republicane Captură Telegram Rospartizan

„Noi, activiști, militari și politicieni ruși, acum partizani și luptători în cadrul Armatei Naționale Republicane, îi scoatem în afara legii pe provocatorii de război, tâlharii și asupritorii popoarelor Rusiei. Îl declarăm pe președintele Putin uzurpator al puterii și criminal de război, care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens”, începe manifestul.

„Credem că oamenii lăsați fără drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi! Scopul nostru este să oprim distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, să oprim activitățile unor oameni de afaceri de la Kremlin care au furat bogăția poporului nostru și comit crime în interiorul și în afara țării. Declarăm oficialii Guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului. Cei care nu renunță la putere vor fi distruși de noi”, continuă acest grup necunoscut deocamdată.

Fragment din manifestul Armatei Nationale Republicane jpg

Fragment din manifestul Armatei Naționale Republicane Captură Telegram Rospartizan

„Declarăm oamenii de afaceri care își fac banii din corupție și legături cu funcționarii trădători ai Patriei drept complici ai uzurpatorului. Proprietatea celor care nu se căiesc și nu vorbesc public împotriva acestui guvern și a războiului său vor fi distruși de noi. Declarăm angajații structurilor de putere complici ai uzurpatorului. Cei care nu-și lasă armele vor fi distruși de noi. Declarăm încărcăturile militare și ale celor care câștigă bani în război și îi ajută financiar ținte legale pe care le vom distruge”, se mai arată în manifest.

ANR dă asigurări că nu va ataca obiecte civili și nici civili și avertizează de pe acum că vor exista provocări din partea regimului Putin pentru a fi puse în cârca sa: „Nu vom ataca obiecte civile și civili, iar dacă forțele de securitate ale lui Putin vor face astfel de provocări și ne vor atribui victimele, nu le credeți!”.

Fost deputat rus: „O nouă pagină a rezistenței la putinism”

De asemenea, soldații armatei ruse sunt îndemnați „să nu mai tragă în frații noștri din alte țări - Georgia, Siria și altele”. „Facem apel la toți rușii să se alăture rândurilor noastre și să ridice steagul alb-albastru-alb al noii Rusii în loc de tricolorul aruncat în dizgrație de guvernul lui Putin. Facem apel la cei care sunt gata să lupte să ne urmeze exemplul și să răstoarne acest regim inuman, ipocrit și anti-popor”.

ANR promite eliberarea celor „condamnați ilegal de autoritățile Putin” și o societate „fără oligarhi, fără corupție, fără sărăcie”.

Acest manifest este publicat în contextul atentatului orchestrat sâmbătă seara împotriva filosofului ultranaționalist rus Aleksandr Dughin, supranumit „Rasputinul lui Putin”. Atentatul s-a soldat cu moartea fiicei lui Dughin, Daria, care urcase la volanul mașinii tatălui său pe care fusese plasată un dispozitiv explozibil.

În opinia fostului deputat rus Ilia Ponomariov, care locuiește în prezent la Kiev, atentatul împotriva lui Dughin a fost organizat de ANR. „Această acțiune, la fel ca alte multe acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (ANR)”, a declarat Ponomariov la February Morning , un canal TV de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

Atacul în care a căzut victimă Daria Dughina „deschide o nouă pagină a rezistenței ruse la putinism”. „Nouă, dar nu și ultima”, a subliniat Ponomariov. Cu toate acestea, ANR nu a revendicat atentatul, iar autoritățile ruse nu au menționat nimic despre acest grup.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro