Manifestul unui liceu tehnologic către școlile care se laudă cu note mari la Evaluare: „Aveți și alți elevi în școală!”

Manifestul unui liceu tehnologic către școlile care se laudă cu note mari la Evaluare: „Aveți și alți elevi în școală!”

Conducerea Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj a lansat, pe pagina de Facebook a instituției, un apel către școlile care se laudă cu elevii ce au obținut note mari la Evaluarea Națională.

Liceul Valeriu Braniște pregătește, printre altele, angajați pentru HoReCa FOTO Facebook

„Încetați de a vă mai declara mândria exclusivă pentru notele mari ale unora dintre elevii de clasa a VIII-a. Merită felicitările voastre, doar că mai aveți și alti elevi în școală! Încetați de a mai împărți lumea in cei câțiva cu medii mari și restul, tocmai fiindcă restul este tot rodul muncii profesorilor și efortului părinților. Încetați în a vă bucura de titluri de presa de tipul "singura școală cu o nota de 10". Școala este pentru toți, despre toți, în interesul tuturor!”, este apelul Liceului Valeriu Braniște.

„El poate că va reuși cândva, cumva, în viață!”

În aceeași postare, reprezentanții liceului încurajează școlile să aprecieze toți elevii „inclusiv pe cel care a luat nota cea mai mică din școală”. „El poate că va reuși cândva, cumva, în viată! Veți fi atunci mândri de el?”, se mai arată în manifest.

Școlile sunt sfătuite să îi încurajeze pe toți elevii să ia cele mai bune decizii școlare si profesionale, prin opțiunile lor pentru liceu și școală profesională.

„Cereți-le sa se dezvolte frumos, personal, social, profesional, emoțional, spiritual și spuneți-,le ca în fiecare dintre ei se ascunde un om valoros de care noi avem nevoie. Nu uitați ca societatea noastră are nevoie de noi toți, nu doar de unii. Lumea nu este perfecta, iar în imperfecțiunile ei, cu toții trebuie sa aducem valoare adăugată! (...) Felicitări tuturor elevilor de clasa a VIII-a. Bravo vouă! Și nu uitați: cei care vă judecă sau vă reproșează nu știu că nu doar aurul strălucește!”, se mai arată pe pagina de Facebook a Liceului „Valeriu Braniște”.

Postarea a devenit virală în comunitatea locală, fiind distribuită de peste 170 de persoane.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș a anunțat, după afișarea rezultatelor, că notele sunt „îmbucurătoare”. Potrivit statisticii ISJ Timiș, peste 76 la sută dintre elevii care au susținut examenul de evaluare națională au luat peste cinci. De asemenea, 19 elevi au luat media10.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, la evaluarea națională au participat 5.232 de elevi. Aproape 220 dintre elevii de clasa a opta care s-au înscris la Evaluarea Națională nu s-au prezentat, iar un elev a fost eliminat din examen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?