Mănuşi de box din Roma Antică, descoperite intacte în Marea Britanie

O pereche de mănuşi de box datând din jurul anului 120 d.Hr. au fost descoperite în apropiere de Zidul lui Hadrian din Marea Britanie şi a fost expusă la muzeul Vindolanda Trust, informează miercuri UPI.

Mănuşile de piele sunt intacte şi prezintă încă urmele încheieturilor degetelor persoanei care le-a utilizat.

Obiectele sunt realizate dintr-o singură bucată de piele şi sunt concepute astfel încât să îmbrace degetele utilizatorului pentru a absorbi impactul loviturilor.

''Am văzut reprezentări ale mănuşilor de box din Roma înfăţişate pe statuete din bronz, picturi şi sculpturi, însă privilegiul de a găsi două exemple reale din piele este ceva cu totul deosebit'', a declarat pentru săptămânalul Hexham Courant doctor Andrew Birley, directorul lucrărilor de excavaţie de la Vindolanda.

Birley a adăugat că ''ţi se face părul măciucă atunci când realizezi că ai descoperit ceva atât de uimitor ca aceste mănuşi de box''.

Patricia Birley, care a studiat obiectele găsite, a declarat pentru The Guardian că, după părerea sa, aceasta este prima pereche de mănuşi de box din Roma Antică existentă astăzi, în ciuda faptului că acest sport era foarte popular în acele vremuri.

''Este întotdeauna extrem de încântător să găseşti ceva despre care ştii din alte surse - reprezentări din picturi murale, vaze... - însă, să poţi vedea obiectul real este ceva cu totul unic'', a spus ea.

''Cea mai mare dintre mănuşi a fost reparată. Proprietarul a dorit neapărat să o utilizeze mai departe, aşa că a făcut tot ce a putut pentru a o repara şi a o petici'', a adăugat specialista. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan