MApN: 2.049 militari şi 467 mijloace tehnice au acţionat în ultimele 24 de ore, în Bucureşti şi în ţară

MApN: 2.049 militari şi 467 mijloace tehnice au acţionat în ultimele 24 de ore, în Bucureşti şi în ţară

Un număr de 2.049 militari şi 467 mijloace tehnice au acţionat, în intervalul 4 aprilie ora 16.00 - 5 aprilie ora 16.00, în Bucureşti şi în ţară, în 423 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la frontieră, precum şi pentru transportul de echipamente medicale şi alte materiale şi însoţirea convoaielor de transport persoane, informează duminică MApN.

Militarii au acţionat la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), se arată într-un comunicat transmis de MApN.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 295 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost preluate de militarii Armatei României de la Jandarmeria Română, un număr de 25 obiective, pentru a asigura paza acestora în mai multe judeţe din ţară, respectiv judeţul Alba - 2, Argeş - 2, Bacău - 2, Bistriţa-Năsăud - 3, Buzău - 3, Cluj - 4, Covasna - 1, Hunedoara - 1, Maramureş - 2, Timiş - 3, Vâlcea - 1 şi Vrancea - 1.

Totodată, detaşamentul de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie 'Getica', continuă misiunile începute vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava.

În perioada 3-5 aprilie, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti, au distribuit aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

 


Foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.roÎn ultimele 24 de ore, MApN a pus la dispoziţia autorităţilor locale, două autocare pentru transportul persoanelor sosite pe Aeroporturile "Henri Coandă" din Otopeni şi "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, persoane care au fost transportate spre zonele de carantinare.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 3.182 misiuni, la care au participat 16.373 militari şi 4.481 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 7.374 teste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea