MApN: Ambasadorul Klemm a felicitat autoritățile române pentru intenția de a cumpăra 7 sisteme de rachete Patriot

MApN: Ambasadorul Klemm a felicitat autoritățile române pentru intenția de a cumpăra 7 sisteme de rachete Patriot

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a felicitat autoritățile române în contextul anunțului făcut de Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziție a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT.

Aprecierea a fost făcută în cadrul întâlnirii de miercuri, la sediul MApN, dintre ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, și ambasadorul Hans Klemm, în cadrul primei întâlniri cu echipa Ambasadei de la preluarea mandatului ministerial.

"Agenda discuțiilor a inclus continuarea și aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluția relațiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România — SUA și necesitatea consolidării cooperării în regiune", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis miercuri AGERPRES.

Ministrul român a reiterat parteneriatul solid pe linie militară, fiind subliniate numărul crescut al exercițiilor în comun pe care cei doi aliați le desfășoară anul acesta în regiune și stadiul implementării măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varșovia.

De asemenea, Țuțuianu a exprimat aprecierea față de angajamentul ferm al SUA pentru asigurarea stabilității și securității în regiunea Mării Negre, prin întărirea măsurilor de descurajare și apărare stabilite la Varșovia.

"Cu această ocazie, ambasadorul Klemm a felicitat autoritățile române în contextul anunțului făcut de Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziție a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configurația 3 plus. Ministrul Adrian Țuțuianu a exprimat convingerea că realizarea acestui program va întări capacitatea de apărare a României, va consolida flancul estic al Alianței și va dezvolta și consolida Parteneriatul Strategic dintre România și SUA", se arată în comunicat.

Ministerul Apărării Naționale precizează că va informa periodic opinia publică referitor la derularea programului de înzestrare cu sistemele HSAM.

Alte teme aflate pe agenda întâlnirii au fost stadiul implementării Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) și necesitatea intensificării eforturilor comunității internaționale de contracarare a ISIL/DAESH, România rămânând ferm angajată în această direcție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 Așa o fi?

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...