MApN: Aproximativ 2.300 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus

MApN: Aproximativ 2.300 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus

Aproximativ 2.300 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis luni AGERPRES.

Potrivit MApN, în perioada 26 aprilie, ora 6,00 - 27 aprilie, ora 6,00, 2.235 de militari şi 533 de mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 428 de misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 583 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 591 de probe, arată MApN.

MApN aminteşte că militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, la Timişoara, în incinta stadionului CFR, a fost încheiată instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament, urmează amenajarea căilor de rulare pentru personalul medical şi ambulanţă, precum şi livrarea containerelor pentru farmacie, birouri şi personal administrativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990