MApN: Cinci angajaţi de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi - testaţi pozitiv cu COVID-19

MApN: Cinci angajaţi de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi - testaţi pozitiv cu COVID-19

Cinci persoane din rândul personalului medical de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" din Galaţi au fost depistate pozitiv cu COVID-19, în urma testării a nouă persoane cu suspiciune de infecţie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

În prezent, în Spitalul Militar din Galaţi se află internat un singur pacient în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar, precizează ministerul.

În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi.

Totodată, MApN arată că, în urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că încă 19 angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost depistaţi, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi pentru depistarea contacţilor apropiaţi pentru cei nou confirmaţi. Spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficienţă a anchetei epidemiologice, afirmă sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…