MApN: Detaşamentul de forţe americane a început pregătirile finale pentru dislocarea în România

MApN: Detaşamentul de forţe americane a început pregătirile finale pentru dislocarea în România

Detaşamentul de forţe întrunite constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forţelor Terestre ale SUA care va veni în România a început, miercuri, pregătirile finale pentru dislocarea din Germania, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Cei aproximativ 1.000 de militari americani se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Potrivit MApN, locaţiile de încartiruire şi antrenament vor fi comunicate ulterior.

Detaşamentul, de valoare batalion de infanterie şi care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acţiona pe teritoriul României sub comanda operaţională a Corpului V al SUA, se precizează într-un comunicat de presă al MApN transmis AGERPRES.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România "va consta în desfăşurarea de antrenamente şi activităţi în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate şi a încrederii reciproce".

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron)/Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi - artilerie, geniu, structuri de sprijin etc.

"Dislocarea acestui detaşament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg Flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În acelaşi timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi", se evidenţiază în comunicatul MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria