MApN: Evoluție favorabilă pentru cei doi militari internați în Spitalul "Regina Maria" din Brașov

MApN: Evoluție favorabilă pentru cei doi militari internați în Spitalul "Regina Maria" din Brașov

Ministerul Apărării Naționale a anunțat evoluții favorabile în ce privește starea de sănătate a celor doi militari din Batalionul 30 Vânători de Munte, internați în Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" din Brașov, în urma accidentului rutier din 29 iunie.

"Evoluția este favorabilă, pacientul este conștient, cooperant, afebril", indică raportul stării de sănătate pentru fiecare dintre cei doi, conform unui comunicat transmis de MApN.

În ce îl privește pe militarul internat în Spitalul Militar de Urgență "Dr. Ion Jianu" din Pitești, acesta este "conștient, orientat temporal și spațial, stabil hemodinamic și respirator, nu prezintă modificări locale la nivelul toraco-abdominal și al membrelor, cu escoriații în curs de vindecare".

Totodată, starea generală de sănătate a celor șase militari din Batalionul 30 Vânători de Munte internați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC), este bună, pacienții fiind echilibrați hemodinamic și respirator, conștienți și cooperanți, orientați temporo-spațial, fără semn de deficit motor.

"Toți pacienții sunt sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor, corticoterapie, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres și stabilizarea parametrilor biologici, fiind evaluați din punct de vedere neurologic, ortopedic și neurochirurgical, în evoluție", a precizat MApN.

Joi seara, un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Accidentul s-a soldat cu trei morți. Parchetul Militar a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

4 Așa o fi?

5 Poza asta spune tot...