MApN: Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război

MApN: Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 de lei, sumă neimpozabilă.

Indemnizaţia de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

"Statul român îşi exprimă astfel recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, venind cu o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari", precizează sursa citată.

În România, arată MApN, conform evidenţelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanţei de urgenţă, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept. AGERPREs


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski