MApN: Militarii decedați în accidentul din Argeș - înaintați la gradul de sublocotenent post-mortem

MApN: Militarii decedați în accidentul din Argeș - înaintați la gradul de sublocotenent post-mortem

Militarii decedați în accidentul din zona localității Valea Urdii, județul Argeș, au fost înaintați în gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului Apărării Naționale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, plutonierului-major Mihai Ionuț Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent, la propunerea șefului Statului Major General, în semn de recunoștință și apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului și spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor încredințate.

Cei trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" vor fi înmormântați cu onoruri militare duminică, începând cu ora 13,00. Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuț Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Mățău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lerești, sat Voinești, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuș al municipiului Câmpulung, toate din județul Argeș. La funeralii vor fi prezenți, alături de familiile îndoliate, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, administrației publice locale și camarazi de arme ai celor trei vânători de munte, precizează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență