MApN: Militarii răniţi în Afganistan sunt trei caporali, un plutonier şi un fruntaş

MApN: Militarii răniţi în Afganistan sunt trei caporali, un plutonier şi un fruntaş

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei" răniţi vineri, în Afganistan, sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu, a informat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

"La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii", se arată în comunicatul MApN.

Cei cinci militari aflaţi în misiune în Afganistan au fost răniţi, în jurul orei 12,30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /