MApN: Peste 1.500 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în 24 de ore

MApN: Peste 1.500 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în 24 de ore

Peste 1.500 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit ministerului, în intervalul 9 aprilie, ora 16,00 - 10 aprilie, ora 16,00, 1.529 de militari şi 332 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

De asemenea, militarii au participat la misiuni de patrulare şi de sprijinire a forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 281 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, structurile logistice ale Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, precum şi o echipă de specialişti din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" au început producţia de viziere de protecţie pentru acoperirea nevoilor structurilor de forţe ce participă la efortul naţional împotriva răspândirii COVID-19, pe baza unor proiecte proprii. Acestea vor asigura protecţia personalului militar care acţionează în sprijinul autorităţilor centrale şi locale, menţionează MApN.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, militarii asigură paza a 84 de obiective situate în municipiul Bucureşti şi în 28 de judeţe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?