MApN: Peste 2.100 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus în ultimele 24 de ore

MApN: Peste 2.100 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus în ultimele 24 de ore

Peste 2.100 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

MApN arată că, de marţi până miercuri, 2.129 de militari şi 421 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară în 427 de misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

Militarii au participat şi la misiuni de patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 377 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN aminteşte că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române aduce, miercuri, din Turcia, aproximativ şapte tone de echipamente de protecţie medicală, constând în 100 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

De asemenea, tot miercuri, ultima tranşă de combinezoane de protecţie provenind din Coreea de Sud vor ajunge în România cu o aeronavă C-130 Hercules. Zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti continuă activitatea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare de strictă necesitate pentru veteranii de război şi văduvele acestora din judeţele Iaşi, Dolj şi Mehedinţi, iar militarii din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman" din Huşi - misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

Totodată, echipe de militari din cadrul Centrului de Perfecţionare Apărare CBRN "Muscel" desfăşoară activităţi de instalare a corturilor pentru executarea triajului epidemiologic în incintele Spitalului de Pneumofiziologie şi Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

Militarii asigură, în continuare, paza a 87 de obiective situate în Bucureşti şi în alte 29 de judeţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...