MApN: Peste 2.300 de militari - la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus

MApN: Peste 2.300 de militari - la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus

Peste 2.300 de militari au participat, în 24 de ore, la acţiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, de miercuri până joi, 2.383 de militari şi 533 de mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 438 de misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, arată MApN, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 349 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare 609 probe.

Totodată, militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeş" din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar colegii lor de la Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor" din Focşani au acţionat cu două autospeciale de decontaminare tehnică şi teren pentru dezinfectarea aleilor şi a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din localitate.

De asemenea, la Timişoara, în incinta stadionului CFR, au fost aduse containerele şi echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT), iar astăzi va începe instalarea modulelor SMMIT şi amenajarea zonei de carantinare din campus.

MApN aminteşte că două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române au adus miercuri, în România, echipamente de protecţie medicală din Turcia, anume 300.000 de protecţie tip FFP2 şi FFP3. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă