MApN: Peste 2.600 de militari au participat în ultimele 24 de ore la misiuni de limitare a răspândirii COVID-19

MApN: Peste 2.600 de militari au participat în ultimele 24 de ore la misiuni de limitare a răspândirii COVID-19

Un număr de 2.664 de militari, cu 606 de mijloace tehnice, au participat, în ultimele 24 de ore, la misiuni de limitare a răspândirii COVID-19, a informat duminică Ministerul Apărării Naţionale.

"În perioada 2 mai, ora 6.00 - 3 mai, ora 6.00, un număr de 2.664 militari şi 606 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 521 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane", a precizat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 828 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 233 de probe.

Sistemele Modulare Medicale de Izolare şi Tratament de la Constanţa şi Timişoara au fost finalizate şi sunt în curs de operaţionalizare din punct de vedere medical, menţionează sursa citată.

***
Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri