MApN: Șeful Statului Major General, în SUA, la simpozionul forțelor pentru operații speciale

MApN: Șeful Statului Major General, în SUA, la simpozionul forțelor pentru operații speciale

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, aflat în vizită în SUA, a participat la simpozionul forțelor pentru operații speciale, organizat de Global Special Operations Forces Foundation, discuțiile fiind centrate pe adaptarea rolului acestora la noile provocări de securitate.

Evenimentul a avut loc în zilele de 22 și 23 februarie, în cadrul discuțiilor punându-se accent pe creșterea interoperabilității și integrarea forțelor convenționale și a celor speciale în cadrul misiunilor viitoare, dezvoltarea capabilităților ISR (Intelligence-Surveillance-Reconnaissance) și armonizarea acestora cu utilizarea celorlalte capabilități de apărare, forțe și resurse, precizează vineri MApN într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, au fost aduse în discuție posibilități de identificare a unor modalități eficiente de sprijin al forțelor speciale de către forțele convenționale.

Șeful Statului Major General a avut o prezentare cu tema "Transformarea forțelor pentru operații speciale — prioritate strategică a Armatei României", subliniind importanța relației om — tehnologie și provocările generate de actualul context de securitate.

"Acest simpozion a constituit cadrul adecvat pentru interacțiunea cu personalități din zona politico-militară a statelor care au parteneriate strategice cu SUA și a reprezentat, totodată, o oportunitate pentru prezentarea rolului forțelor pentru operații speciale din România, care pot deveni centru de greutate regional. Forțele speciale românești trec printr-un amplu proces de transformare, însă vreau să subliniez că sunt pregătite de misiune, sunt în măsură să îndeplinească o gamă întreagă de misiuni, naționale sau multinaționale, oricând și oriunde este nevoie", a precizat generalul Ciucă, citat de MApN.

Șeful Statului Major General a lansat invitația celor prezenți la simpozion de a participa la următoarea conferință a forțelor pentru operații speciale, "Global Special Operations Forces Symposium Europe", ce va fi găzduită de România la finalul lunii septembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…