MApN: Sunt false ştirile privind demersuri ale municipalităţii pentru identificarea bucureştenilor cu obligaţii militare

MApN: Sunt false ştirile privind demersuri ale municipalităţii pentru identificarea bucureştenilor cu obligaţii militare

Ştirile privind demersuri ale municipalităţii pentru identificarea bucureştenilor cu obligaţii militare sunt false, fiind vizaţi doar angajaţi ai Primăriei Capitalei, iar îndeplinirea acestei obligaţii nu are legătură cu războiul din Ucraina, potrivit platformei Inforadar a Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

"Vă semnalăm apariţia unor materiale de presă care, în baza unui document intern al Primăriei Capitalei, acreditează ideea că instituţia ar realiza o listă a tuturor cetăţenilor care au obligaţii militare. Documentul citat nu reprezintă o dovadă a unor aşa-zise demersuri pentru identificarea bucureştenilor cu obligaţii militare, ci face referire doar la personalul din cadrul Primăriei Generale. (...) În mod evident, îndeplinirea acestor obligaţii legale nu are legătură cu situaţia actuală de securitate din Ucraina", a explicat MApN.

Potrivit MApN, aceste demersuri reprezintă obligaţii legale ale ministerelor, autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, celorlalte instituţii publice şi operatorilor economici pentru asigurarea continuităţii activităţilor economico-sociale în caz de mobilizare sau război.

Ministerul Apărării a atras atenţia că "o serie de ştiri false şi acţiuni de dezinformare" au apărut în contextul generat de iminenţa unui conflict în ţara vecină şi, ulterior, de invazia Ucrainei de către Federaţia Rusă.

Conform MApN, cel mai probabil, intenţia din spatele acestor acţiuni este de inducere a "panicii" şi "incertitudinii" în rândul populaţiei, pe baza unor "speculaţii şi interpretări care nu au legătură cu realitatea".

Ministerul reiterează recomandarea făcută cetăţenilor de a consulta sursele oficiale.

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că direcţiilor municipalităţii li s-a cerut să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii militare, iar acest demers nu are legătură cu războiul din Ucraina.

Potrivit municipalităţii, "la solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale - Serviciul Probleme Speciale Bucureşti, aflată în subordinea Guvernului, Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii - Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă a transmis în data de 28.02.2022 către toate direcţiile din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti solicitarea de actualizare a evidenţei personalului cu obligaţii militare". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia