MApN: Tabără de întreţinere a mormintelor eroilor români din cimitirul din Lambinowice (Polonia)

Mai mulţi militari au participat, în perioada 21 - 29 septembrie, la o tabără de îngrijire a mormintelor eroilor români înhumaţi în localitatea Lambinowice din Polonia, a anunţat, luni, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, în Lambinowice se află mormintele a peste 2.350 de eroi români căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. Ei sunt îngropaţi în Cimitirul Prizonierilor de Război, una dintre cele mai mari necropole de război din Europa.

 

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania/Facebook.com

"Lucrările de întreţinere au fost realizate de către militari din cadrul Detaşamentului de Apărare 'Scorpionii Albaştri', Academiei Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu', Academiei Forţelor Aeriene 'Henri Coandă', Academiei Forţelor Navale 'Mircea cel Bătrân' şi Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor. Activitatea a fost organizată în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind mormintele de război, semnat la Varşovia la 25 mai 2018 şi ratificat prin Legea nr. 299/2018", se precizează în comunicatul MApN.

 

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania/Facebook.com

După finalizarea lucrărilor de întreţinere, a fost organizată o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul central din Cimitirul Prizonierilor de Război, în memoria eroilor români şi străini înhumaţi în necropolă. La ceremonie au participat, alături de militarii români care au executat lucrările de întreţinere, reprezentanţii Primăriei Lambinowice şi ai Muzeului Prizonierilor de Război din localitate. Ambasada României la Varşovia a fost reprezentată de ataşatul român al apărării în Polonia, colonelul Dragoş Florea.

 

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania/Facebook.com

 

"Tabăra de îngrijire de la Lambinowice precede un proiect mai amplu de restaurare a mormintelor şi însemnelor de căpătâi ale eroilor români pe care MApN, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, îl va derula în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta