Mara Gae, campioana româncă de la US Open, a revenit în țară. Cine este sportiva care o inspiră în viață

Mara Gae, campioana româncă de la US Open, a revenit în țară. Cine este sportiva care o inspiră în viață

Alături de rusoaica Anastasia Gureva, jucătoarea română de 17 ani s-a impus cu 1-6, 7-5, 10-8 în fața japonezelor Sara Saito/Nanaka Sato în finala desfăşurată sâmbătă la New York.

Mara Gae (dreapta) și partenera ei, rusoaica Anastasia Gureva FOTO Profimedia

Românca Mara Gae a revenit luni în țară, după ce sâmbătă a câștigat titlul de campioană la US Open, unde a făcut echipă cu rusoaica Anastasia Gureva.

Ea a fost întâmpinată de familie și apropiați și se află încă sub impresia celei mai mari performanțe obținute până acum.

„Am avut niște așteptări, știam că formăm o echipă bună, dar nu erau, totuși, așteptări atât de mari. De 12 ani muncesc... Mă trezesc în fiecare dimineață, mă rog și muncesc foarte mult pentru a fi aici. A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei, n-am mai gândit, n-am mai simțit nimic. Și acum sunt surprinsă. Când eram mică, era doar o joacă. Acum îmi place și mai mult. A fost un vis de când eram mică să câștig un Grand Slam, dar nu mă așteptam să se întâmple, probabil nimeni nu se aștepta”, a declarat Mara Gae pe aeroport, scrie gsp.ro.

Ea a mărturisit că a jucat ultimul turneu al ei la juniori și de acum va juca la profesioniști. Idolul ei este Simona Halep.

Acesta a fost ultimul meu turneu de juniori, titlul e o încununare a celor patru ani de juniorat, în care am stat și am jucat turnee ITF. Acum urmează turnee de profesioniști. O să încep să fac tranziția spre PRO și sper că voi avea același succes. Simona Halep a fost și încă este idolul meu. Un moment de impact cu Simona Halep? Când a câștigat Wimbledon-ul. Este unul dintre cele mai frumoase Grand Slam-uri, e ceva enorm”, a spus ea.

Mara Gae a fost descoperită de antrenorul Firicel Tomai, cel care a ghidat paşii Simonei Halep către tenisul de elită, la începuturile viitoarei campioane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”