Maramureș: DN 18 B și DN 1C, blocate parțial la intrarea în municipiul Baia Mare; drumurile din municipiu, necurățate

Maramureș: DN 18 B și DN 1C, blocate parțial la intrarea în municipiul Baia Mare; drumurile din municipiu, necurățate

Traficul rutier pe DN 18 B și DN 1C la intrare în municipiul Baia Mare este parțial blocat din cauza căderilor masive de zăpadă și s-au format cozi de mașini pe distanță de un kilometru.

 

În ultimele ore, niciun drum din interiorul municipiului Baia Mare n-a fost deszăpezit, în condițiile în care continuă să ningă.

Poliția Rutieră a municipiului Baia Mare încearcă să fluidizeze traficul pe cele două artere de circulație și pe alte căi de acces în oraș, însă circulația se desfășoară cu mare dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil.

Cele două drumuri naționale au fost curățate anterior de firmele de deszăpezire, însă toate căile de acces rutiere din și înspre municipiul Baia Mare n-au fost deszăpezite deloc în ultimele 24 de ore.

Pe rețelele de socializare, cetățenii municipiului Baia Mare și participanții la trafic acuză primăria de dezinteres.

În noiembrie au fost trei licitații pentru servicii de deszăpezire, însă nicio firmă nu a cumpărat caietul de sarcini. Astfel, Primăria Baia Mare a intrat în sezonul de iarnă fără contracte de deszăpezire cu firme specializate.

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, și-a exprimat recent îngrijorarea întrucât firmele care până în prezent se ocupau de întreținerea drumurilor pe durata iernii au refuzat să participe la licitații.

De asemenea, Primăria nu mai deține în administrare nicio firmă specializată în salubrizarea și întreținerea drumurilor, acesta fiind privatizată în urmă cu mulți ani.

Conform unor surse din Primărie, firmele care nu au dorit să participe la licitații au mai prestat servicii de deszăpezire de-a lungul anilor, însă au fost plătite cu mare întârziere sau încă există restanțe din activitatea desfășurată în sezonul trecut.

Circulația pe DN18 între localitățile Baia Sprie și Mara a fost restricționată

Circulația pe Drumul Național 18 între localitățile Baia Sprie și Mara a fost restricționată pentru cu masă totală mai mare de 7,5 tone din cauza ninsorilor abundente, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, vineri, AGERPRES.

'Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că din cauza ninsorilor abundente, circulația rutieră pe DN 18, km 12+000 — 3km 8+000, între localitățile Baia Sprie și Mara, a fost restricționată pentru autovehiculele cu masă totală mai mare de 7,5 tone. Recomandăm ca rută ocolitoare: Baia Mare — Sein — Huța — Certeze — Sighetul Marmației', se arată în document.

La această oră lucrătorii de drumuri acționează pe acest sector de drum cu 4 ATB cu lamă și răspânditor, un unimog și o autofreză.

CNAIR roagă participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, reamintește faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulația în condiții de iarnă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...