Maramureş: Doi contrabandişti de ţigări somaţi cu focuri de armă au reuşit să scape după ce au sărit în râul Tisa

Maramureş: Doi contrabandişti de ţigări somaţi cu focuri de armă au reuşit să scape după ce au sărit în râul Tisa

Doi contrabandişti, depistaţi de lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului în zona graniţei cu Ucraina în timp ce transportau ţigări în România, somaţi cu focuri de armă, au reuşit să scape după ce au sărit în Tisa şi au trecut râul înot, a informat miercuri Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localităţii maramureşene Valea Vişeului, două persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul ţării.

"Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, colegii noştri au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp au fost anunţate despre caz autorităţile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite două colete care conţineau cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.700 de lei", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IGPF.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...