Maramureş: Drumarii au intervenit pe DN 18, răspândind trei tone de sare; la munte ninge viscolit

Maramureş: Drumarii au intervenit pe DN 18, răspândind trei tone de sare; la munte ninge viscolit

Lucrătorii secţiei de drumuri naţionale au intervenit şi au răspândit, marţi, trei tone de sare pe DN 18 în Pasul Prislop, la 1.400 de metri altitudine, drum care traversează Munţii Rodnei şi face legătura dintre judeţele Maramureş şi Suceava, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Dan Bucă.

"Se înregistrează precipitaţii sub formă de lapoviţă pe Dealul Ştefăniţei, pe DN 17C. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit şi răspândit trei tone de sare pe DN 18, în Pasul Prislop, iar acum se intervine cu utilaje pe DN 18 spre Vişeu de Sus. În Pasul Prislop, vizibilitatea este sub 80 de metri. Ninge în Pasul Prislop, între km 165 şi km 175, respectiv în Pasul Gutâi, între km 20 şi km 32", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene carosabilul este curat, dar umed în zona de şes şi deal, iar în zona de munte, în pasurile montane, sunt porţiuni de drum pe care se găseşte depusă zăpadă.

"Local, în zona montană s-a semnalat fenomenul de ceaţă. Au căzut precipitaţii sub formă de ninsoare în pasurile montane. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale pe sectoarele de drumuri naţionale. Nu au fost semnalate probleme in trafic", a mai precizat Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, cantitatea maximă de apă căzută a fost de 25 litri/mp, înregistrată la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei. Vântul a suflat de la slab la moderat, cu unele intensificări de până la 36 km/h (Ocna Şugatag), iar în zona montană înaltă viteza vântului a fost de 43 km/h (Iezer). Temperatura maximă a fost de 12 grade la Târgu Lăpuş, Baia Mare şi 13 grade la Ocna Şugatag, Sighetu Marmaţiei. AGERPRES /(A, AS-autor: Leontin Cupar, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!