Maramureş: Mai mulţi români, aşteptaţi să sosească din Italia; au fost stabilite 5 spaţii de carantină

Maramureş: Mai mulţi români, aşteptaţi să sosească din Italia; au fost stabilite 5 spaţii de carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş a anunţat, luni, că au fost identificate şi stabilite cinci locaţii ca spaţii corespunzătoare pentru carantină, în condiţiile în care, luni, sunt aşteptaţi să ajungă în judeţul Maramureş mai mulţi români din Italia, care ar putea intra în ţară prin punctul de frontieră Petea.

Cele cinci locuri de carantină sunt situate în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa şi Valea Chioarului.

Conform CJSU, s-a dispus amânarea deplasării în Italia a elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ maramureşene, pe o perioadă de 30 de zile, implicate în proiecte educaţionale cu instituţii/unităţi de învăţământ din această ţară.

"Am stabilit să discutăm, în sistem de videoconferinţă, cu autorităţile administraţiei publice locale pentru a cunoaşte situaţia maramureşenilor plecaţi la muncă în Italia, dar şi pentru a le transmite recomandările specialiştilor cu privire la prevenirea şi limitarea unor posibile îmbolnăviri. Am luat măsurile necesare pentru a fi informaţi încă de la intrarea în ţară, despre sosirea în judeţ a maramureşenilor/cetăţenilor care vin sau au tranzitat zonele afectate de această boală din Italia", a scris, într-o postare pe Facebook, prefectul judeţului Maramureş, Nicolae-Silviu Ungur.

Prefectul judeţului Maramureş a mai precizat că în judeţ există o singură persoană întoarsă recent din China, care s-a autoizolat la domiciliu.

"Persoanele de la noi din ţară aflate în izolare sau în carantină nu sunt bolnave, ci doar persoane cu suspiciune de boală (...) Un exemplu de bună practică este al cetăţeanului din localitatea Negreia. Acesta s-a autoizolat, a fost monitorizat permanent de către medici, a respectat indicaţiile personalului medical, fiind clinic sănătos şi urmează să fie eliminată măsura medicală. Menţionăm că Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare nu este locaţie de carantină şi că în această unitate medicală nu sunt amenajate camere/spaţii speciale", a precizat Ungur.

El face apel la cetăţeni să respecte măsurile recomandate de medici.

"Facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate în respectarea măsurilor recomandate de medici şi îi rugăm să păstreze un climat de calm, astfel încât să dea posibilitate autorităţilor şi personalului medical să poată gestiona situaţiile de urgenţă", a spus Nicolae-Silviu Ungur.

Luni sunt aşteptaţi să ajungă în judeţul Maramureş mai mulţi români din Italia care ar putea intra în ţară prin punctul de frontieră Petea, judeţul Satu Mare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante