Maramureş: Noul manager al SJU Baia Mare, contestat de preşedintele CJ, Gabriel Zetea

Maramureş: Noul manager al SJU Baia Mare, contestat de preşedintele CJ, Gabriel Zetea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, consideră inoportună numirea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare şi semnalează acest lucru într-o scrisoare deschisă adresată, vineri, ministrului Sănătăţii.

"Vă cer să vă reconsideraţi poziţia privind numirea lui Alexandru Oros în funcţia de manager-interimar al celui mai important spital din Maramureş, care deserveşte pacienţi din toată regiunea de Nord-Vest şi să luaţi act de solicitarea Consiliului Judeţean Maramureş, ca Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare să fie condus, în continuare, de dr. Vasile-Ioan Pop. Înainte de a vă acuza de rea-intenţie, prefer să cred că sunteţi doar greşit informat de colegii din jurul dumneavoastră", arată, în scrisoarea deschisă, Gabriel Zetea.

În argumentul său, preşedintele CJ susţine că soluţia optimă ar fi menţinerea în funcţia de manager interimar a dr. Vasile Ioan Pop, acesta ocupând funcţia după reţinerea de către procurorii DNA a managerului Sorina Pintea.

"Dr. Vasile-Ioan Pop este director-medical al unităţii sanitare din anul 2013, a condus spitalul de fiecare dată când managerul în funcţie a lipsit (chiar şi în cei aproape doi ani de zile în care ec. Sorina Pintea a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii), iar în ultima lună şi jumătate, dr. Vasile-Ioan Pop a gestionat cu mult profesionalism atât partea medicală, cât şi partea de management a Spitalului Judeţean din Baia Mare", afirmă Gabriel Zetea.

Acesta apreciază că noul manager interimar Alexandru Oros, numit de Ministerul Sănăţii la SJU Baia Mare , nu are nicio legătură profesională cu domeniul medical.

"Domnul Oros nu are legătură cu activitatea medicală, nu a activat în domeniu din anul 2016, când şi-a finalizat în condiţii controversate mandatul de manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Controalele efectuate de Ministerul Sănătăţii în anul 2014, în unitatea pe care Alexandru Oros o conducea de un an de zile, au scos la iveală deficienţe majore de administrare, spitalul din Sighet riscând, la acel moment, să fie retrogradat la un spital de nivelul V. Doi ani mai târziu, în mai 2016, controlul realizat de DSP Maramureş s-a soldat cu amenzi în sumă de 10.000 de lei pentru Spitalul Municipal Sighet, motivaţia pe scurt fiind aceea că unitatea medicală nu a utilizat deloc biocide şi că deşeurile medicale periculoase au fost depozitate în condiţii improprii, amendă care nu a fost contestată", arată, în argumentul său, Gabriel Zetea.

Totodată, preşedintele CJ Maramureş subliniază că Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a ajuns, în anul 2015, în topul spitalelor publice din ţară în ceea ce priveşte condiţiile de cazare oferite pacienţilor, în urma acreditării CONAS.

"Baia Mare nu a devenit o a doua 'Suceava' tocmai datorită unor măsuri preventive şi a organizării extrem de eficiente. Nu este momentul pentru jocuri politice, cred în competenţa dovedită a profesioniştilor! (...) Am susţinut Ministerul Sănătăţii şi efortul naţional de testare a populaţiei prin finanţarea în judeţul Maramureş a trei laboratoare de biologie moleculară şi testare Covid-19, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a trimis doar 50 de măşti FFP2 către spitalul care are, astăzi, 2.000 de angajaţi", a punctat Gabriel Zetea.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii, este liberalul Alexandru George Oros. Conform Ordinului 440/10.04.2020, Alexandru George Oros este numit manager al SJU Baia Mare, după ce în cursul zilei de joi, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a înaintat Ministerului Sănătăţii un document în care menţiona obligaţia ministerului de a suspenda contractul de management al directorului Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, care anterior şi-a retras demisia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...