Maramureș: Peste 2.000 de persoane au protestat în centrul municipiului Baia Mare

Maramureș: Peste 2.000 de persoane au protestat în centrul municipiului Baia Mare

Peste 2.000 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta ordonanța privind modificarea codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

Protestatarii au venit cu pancarte și drapele tricolore, acțiunea începând cu imnul României, pus la difuzoare dintr-un apartament situat în vecinătate.

Majoritatea celor aflați în piață au fost tineri care s-au organizat pe rețelele de socializare, dar și persoane adulte care le-au amintit tinerilor că, în decembrie 1989, au mai ieșit în același loc când s-a produs căderea regimului comunist.

"Cum să fii insensibil la gestul acestor tineri, să stai acasă când Guvernul și parlamentarii PSD au decis că e mai importantă salvarea lor în fața legii. Parlamentarii PSD au cerșit votul oamenilor și acum s-au întors împotriva celor care i-au votat numai pentru a nu ajunge ei în spatele gratiilor pentru greșelile făcute. În decembrie 1989, în același loc, împreună cu alți cetățeni din oraș ne bucuram că am scăpat de comunism, iar acum, în același loc, ne exprimăm credința că funcționarea normală a României este și preocuparea noastră, a celor care votăm o dată la patru ani. În asemenea condiții nu se mai poate ca noi, românii, să trecem cu vedere mârșăvia celor din PSD. Pe acești oameni îi interesează orice, însă România nu", a spus Gheorghe Vlad, om de afaceri.

Pe pancartele protestarilor se putea citi: "PSD ciuma roșie", "Rușine", "Rezistăm, nu plecăm", "PSD — hoții României" și "Hoții".

După aproape o oră și jumătate, protestatarii s-au încolonat pentru a porni într-un marș prin centrul municipiului Baia Mare, oprindu-se în fața Prefecturii, Primăriei și a sediului județean al PSD. Mitingul se află în desfășurare.

Conform echipajelor jandarmeriei și poliției Maramureș, protestul care a fost autorizat a decurs fără incidente.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?