Maramureş: Peste 50 cm, stratul de zăpadă la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei

Maramureş: Peste 50 cm, stratul de zăpadă la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei

Stratul de zăpadă căzut la staţia meteorologică Iezer din Munţii Rodnei depăşeşte 50 de cm, iar la munte pe arii extinse sunt aşteptate ninsori şi vânt puternic, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Stratul de zăpadă măsura până la 52 cm la staţia meteo Iezer, 27 cm în Baia Borşa, 25 cm la Băiuţ şi în Poiana Borşa, 22 cm la domeniul schiabil Cavnic şi în Pasul Gutâi, 16 cm în municipiul Sighetu Marmaţiei, 15 cm la Târgu Lăpuş, 12 cm la Ocna Şugatag şi 8 cm în municipiul Baia Mare. (...) Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când pe arii extinse la munte şi local în rest va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale în cursul zilei cu viteze la rafală de până la 45-50 km/h, iar în zona montana înaltă cu peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

"Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed cu excepţia DN18, în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine), unde între km 140 şi km 156, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm, iar de la km 156 până la km 181, stratul de zăpadă frământată măsura până la 2 cm. Ninge la Vişeu de Sus, pe DN18 şi DN17C. În Pasul Prislop ninge viscolit, între km 162 şi km 175, vizibilitatea în trafic fiind redusă sub 50 de metri. Vântul are la rafală viteze de până la 30 km/h la Vişeu de Sus, respectiv 60 km/h în Pasul Prislop", a mai precizat Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, în cursul dimineţii de marţi s-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 23 de utilaje şi s-au împrăştiat 386 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 37 de utilaje şi s-au răspândit 1.199 tone de material antiderapant. În zonele joase se semnalează ceaţă, vizibilitatea fiind redusa în trafic sub 200 de metri.

De asemenea, pe principalele cursuri de apă din judeţ au fost semnalate sloiuri de gheaţă şi gheaţă la mal.

"Debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa (frontiera cu Ucraina), Vişeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau şi Suciu. Curg sloiuri de gheaţă pe râurile Suciu şi Lăpuş" a adăugat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...