Maramureş: Ţigări de contrabandă abandonate, recuperate de poliţiştii de frontieră la graniţa de nord a ţării

Maramureş: Ţigări de contrabandă abandonate, recuperate de poliţiştii de frontieră la graniţa de nord a ţării

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat, în urma unei acţiuni la frontiera de nord a ţării, aproximativ 9.000 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară în valoare de 105.000 lei., a informat, sâmbătă, într-un comunicat, remis, AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Iulia Stan.

Potrivit acesteia, operaţiunea a fost depistată de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău.

"Lucrătorii noştri au observat la aproximativ 100 metri de frontiera de stat spre interior, un grup format din şase persoane care a trecut râul Tisa din Ucraina în România. Cei în cauză transportau în spate, spre interiorul ţării, mai multe colete voluminoase. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au trecut, prin apa râului Tisa, înapoi în Ucraina", a spus Iulia Stan.

La faţa locului au fost descoperite nouă colete cu ţigări provenite din Belarus şi din magazine de tip duty free, care conţineau 8.970 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 105.000 lei.

"În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului"a mai precizat, Iulia Stan.

Conform surse citate, în continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…