Maramureş: Trafic dificil pe DN 18, în pasurile montane Gutâi şi Prislop, din cauza zăpezii căzute

Maramureş: Trafic dificil pe DN 18, în pasurile montane Gutâi şi Prislop, din cauza zăpezii căzute

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 de metri altitudine), în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) şi pe DN 18B la Târgu Lăpuş din cauza zăpezii căzute, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 20 utilaje şi s-au împrăştiat 111 tone de material antiderapant. Se lucrează cu freza pentru lărgirea DN 18, în Pasul Prislop. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 34 utilaje şi s-au răspândit 497 tone de material antiderapant. Vizibilitatea în trafic este bună. Fulguieşte în Pasul Gutâi, la Vişeu de Sus şi în Pasul Prislop", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă măsura până la 68 cm la Cavnic, 63 cm în Pasul Gutâi, 60 cm la Firiza, 42 cm în Baia Borşa, 40 cm la Băiuţ, 38 cm în Poiana Borşa, 36 cm la Târgu Lăpuş, 33 cm la staţia meteo Iezer, 24 cm în Baia Mare, 21 cm la Sighetu Marmaţiei şi 19 cm la Ocna Şugatag.

Hidrologii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş au observat gheaţă pe malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Cisla, Iza, Mara, Lăpuş, Cosău, Cavnic şi sloiuri de gheaţă pe râul Someş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina