Maramureş: Trafic în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, unde ninge de aproape 24 de ore

Maramureş: Trafic în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ, unde ninge de aproape 24 de ore

Pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se circulă în condiţii de iarnă, iar ninsoarea continuă să cadă de aproape 24 de ore, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Delia Kovacs.

Potrivit acesteia, SC Drumuri Poduri Maramureş SA asigură deszăpezirea pe 550 km de drumuri judeţene, iar pe drumurile care sunt în curs de reabilitare şi modernizare întreţinerea curentă pe timp de iarnă se face de firmele care execută aceste lucrări.

"Se intervine continuu pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Maramureş. (...) Lucrătorii de la întreţinerea drumurilor judeţene au intervenit cu un număr de 36 de utilaje şi a fost răspândită o cantitate de 420 tone de material antiderapant", a spus Delia Kovacs.

În ultimele ore s-a intervenit pe Drumul Judeţean 186, Valea Izei, cu două autobasculante cu lamă şi răspânditor, un buldoexcavator fiind împrăştiate 100 de tone de material antiderapant.

"Pe lotul I, respectiv pe tronsoanele DJ 108 D, 108 A şi DJ 193, s-a intervenit cu trei autobasculante cu lamă şi răspânditor, două încărcătoare frontale, fiind folosite 80 de tone de material antiderapant. Pentru lotul II, DJ 182 B, DJ 182 C, s-au folosit 70 de tone de material antiderapant şi s-a intervenit cu trei autobasculante cu lamă şi răspânditor, două încărcătoare frontale" a precizat Delia Kovacs.

Conform aceleiaşi surse, stratul de zăpadă proaspăt căzut la Cavnic ( Munţii Gutâi) măsura 30 cm, între 5 şi 15 cm în mai multe localităţi situate în zona de munte şi deal din judeţ, 15 cm în oraşul Târgu Lăpuş, 10 cm în municipiul Baia Mare şi între 10-15 cm în localităţile din zona Ardusat-Codru.

În context, preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan a cerut tuturor firmelor care asigură deszăpezirea la nivelul judeţului să intervină prompt şi corespunzător astfel încât toţi şoferii să fie în siguranţă. Având în vedere că ninge abundent în Maramureş şi se circulă în condiţii de iarnă, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani