Maramureș: Trafic rutier restricționat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munții Gutâi

Maramureș: Trafic rutier restricționat pe DJ 184 în Pasul Rotunda din Munții Gutâi

Traficul rutier pe DJ 184 prin Pasul Rotunda din Munții Gutâi a fost restricționat, duminică, din cauza copacilor doborâți de vânt și a ninsorii, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județul Maramureș, Dan Bucă.

* Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite la munte, începând de duminică dimineața; Disconfort termic în nordul și centrul țării

"Măsura de restricționare a traficului rutier pe DJ 184 a fost impusă de prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, împreună cu administratorul drumului județean și poliția rutieră (...). Pe DJ 184 se circulă pe un singur sens, pe un sector al drumului, unde sunt doi copaci aplecați spre drum, sub greutatea zăpezii. Circulația este fluidizată de echipaje ale poliției rutiere. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la drumurile județene pentru curățarea părții carosabile. Măsura de restricționare a circulației rutiere pe DJ 184 se menține până la finalizarea intervenției de îndepărtare a copacilor în pericol de prăbușire", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, la fața locului se află echipe de intervenție pentru a tăia copacii aplecați spre carosabil și în vecinătatea domeniului schiabil Cavnic din Munții Gutâi.

"Vântul a suflat în rafale puternice și mai există pericolul de prăbușire a copacilor. Se intervine pentru a elimina orice posibilă prăbușire a copacilor aflați sub greutatea zăpezii" a mai spus Dan Bucă.

El a arătat că, în ultimele ore, în zona montană a județului Maramureș a nins iar pe alocuri rafalele de vânt au avut o intensitate ridicată. Zăpadă apoasă depusă pe crengile copacilor aflați în vecinătatea carosabilului a aplecat crengile până în apropierea drumului.

Pe drumurile naționale și județene care traversează Munții Gutâi și Pietrosul Rodnei se circulă în condiții de iarnă.

AGERPRES/(A — autor: Leontin Cupar, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...