Maramureș: Zece percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri de risc, la Baia Mare și Baia Sprie

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat, luni, zece percheziții domiciliare pe raza municipiului Baia Mare și a orașului Baia Sprie, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de risc, conform DIICOT.

''În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului au amenajat o cultură de cannabis pe suprafața unui teren neamenajat, situat pe malul drept al râului Someș în aval, respectiv între localitățile Merișor și Bârgău pe care au recoltat-o periodic în perioada mai — octombrie 2017 (de mai multe ori, în funcție de nivelul de maturitate atins de plante). Ulterior, recolta obținută era depozitată în mai multe locații de pe raza municipiului Baia Mare, unde era preparată și pregătită pentru uscare în vederea consumului și a comercializării/oferirii altor persoane consumatoare'', se arată într-un comnunicat de presă al DIICOT, remis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, în urma perchezițiilor au fost ridicate 4,5 kilograme de cannabis, grindere și o instalație dezafectată de creștere a plantelor de cannabis, precum și alte obiecte care au legătură cu cauza.

DIICOT a precizat că acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, al Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și Sălaj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, echipei de tehnicieni criminaliști din cadrul I.P.J. Maramureș, precum și al unui echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Cluj.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă