Marcel Ciolacu a cerut la congresul socialiștilor europeni de la Roma ca funcțiile de vicepreședinți ai Parlamentului și Comisiei Europene să revină României

Marcel Ciolacu a cerut la congresul socialiștilor europeni de la Roma ca funcțiile de vicepreședinți ai Parlamentului și Comisiei Europene să revină României

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, la congresul socialiștilor europeni de la Roma, ca funcțiile de vicepreședinți ai Parlamentului și Comisiei Europene să revină României, conform unor surse PSD consultate de G4Media.

Sursele citate mai susțin că acordul privind dubla cetățenie pentru românii din Spania va fi semnat curând, în urma discuției cu premierul spaniol Pedro Sanchez. Iar în urma discuției cu reprezentanta social-democraților din Italia, Ciolacu ar fi obținut promisiunea că pe listele electorale vor fi trecuți și români.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat în perioada 1-2 martie 2024 la Congresul PES de la Roma, în care s-a adoptat programul electoral al social-democraţilor pentru Parlamentul European şi va fi desemnat candidatul PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Potrivit PSD citat de News.ro, cu ocazia reuniunii liderilor social-democraţi din Uniunea Europeană, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o serie de întrevederi la nivel înalt cu Preşedintele Guvernului Spaniei Pedro Sánchez, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, Prim-ministrul Danemarcei Mette Frederiksen, preşedintele PES Stefan Löfven, candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene Nicolas Schmit, precum şi cu alţi lideri social-democraţi din Europa.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”