Marcel Ciolacu: Nu cred că prioritatea românilor este acum suspendarea preşedintelui

Marcel Ciolacu: Nu cred că prioritatea românilor este acum suspendarea preşedintelui

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seara, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă o prioritate pentru România, mai ales în condiţiile unei majorităţi precare în Parlament.

Ciolacu a afirmat că suspendarea preşedintelui, adusă în discuţie de liderul AUR George Simion, reprezintă "o temă falsă", adăugând că atâta vreme cât nu există majoritate pentru instalarea unui Guvern, nu se poate pune problema suspendării şefului statului.

"Există vreo majoritate în acest sens? Există o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă. Nu cred că prioritatea românilor acum este suspendarea. Aici facem diferenţa dintre partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice (...) care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este acum suspendarea domnului Iohannis. Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Mie mi se pare o temă falsă în acest moment", a precizat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena3.

George Simion a afirmat, după adoptarea moţiunii de cenzură, că AUR susţine alegerile anticipate, iar dacă preşedintele Klaus Iohannis "va sfida" partidul, se gândeşte şi la posibilitatea suspendării acestuia din funcţie.

"Suntem de acord cu alegerile anticipate, mergem până la capăt. Dacă în vreun fel vedem că ne va sfida Klaus Iohannis - nu neapărat pe noi, ci pe cei care ne-au votat şi ne-au trimis aici -, o să vorbim şi de posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis", a spus Simion. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro