Mare dreptate are omul ăsta în ce spune...

Mare dreptate are omul ăsta în ce spune...

Reportajeisback : Am citit cum Iancu Guda înfierează companiile care plătesc angajații pe PFA sau SRL. Ca statul pierde vezi doamne nu știu câți bani pentru ca unele companii aleg sa lucreze asa. Se vede ca saracul Guda nu a avut un SRL în viata lui. El e un bun profesionist asa la modul general dar se vede ca nu știe cu ce se mănâncă antreprenoriatul în România și ca nu înțelege ca orice contract înseamnă un acord între doua părți. Adică tu nu poți obliga un angajat sa își facă SRL. E stupid. Dacă ala e de acord sa lucreze asa e fix alegerea lui.
Sunt joburi în piață câte vrei. Nu e ca și cum nu are de ales. Și guess what, dacă are saracu' un SRL poate ii vin idei și mai facturează și la alte firme care ceva.
Guda și clasa politica nu au făcut niciodată business pe bune. Nu au construit nimic, nu au produs nimic. Altfel ar ști ca taxele pe munca sunt uriașe în România sau ar ști ca caracterul ilegal al optimizării fiscale nu exista. Adică problema nu exista juridic. E doar o ciuda pe antreprenori ca nu plătesc ca sclavii în jug taxe peste taxe unui stat abuziv și corupt șah ca nu plătesc cele mai mari taxe din Europa pe salariile mici.
Forma asta de autism a bugetarilor și tuturor teoreticienilor este relevanta în discuție prin simplul fapt ca toți băieții ăștia nu înțeleg cât de volatil e capitalul în zilele noastre. Și dacă nu pricep ii informez ca suportabilitatea în mediul de business e la limita.
Am citit ca vor sa scadă plafonul la IMM pentru impozit pe profit la 100.000 în loc de 1 milion, am citit tot felul de aiureli menite sa crească încasările la buget. Toate amuzante dacă nu ar fi greșite profund.
Bah baeti veți avea exod. E X O D. Habar nu aveți ce faceți. Puneți presiune prostește și se muta toată lumea. Și asa se pleacă din tara ca în vremuri de război angajați sau antreprenori. Nu aveți idee de câte ori în ultinii o am vrut sa mut sediul social din România. Pentru ca în Irlanda plătesc mai puțin. La fel și în Letonia, și chiar și în Andorra e interesanta sau UK, Luxemburg. Un sediu fiscal nu e asa greu de mutat și de la 100.000 profit/an e o varianta clara de luat în calcul.
Asa ca statul în prostia lui, ajutat de teoreticieni și pareristi face exact ce nu trebuie sa facă. Adică da un brânci pe scări economiei neînțelegând cât de volatil este capitalul în ultimii ani.
Vreți bani la buget? Atunci executați marile dosare de corupție, executați firmele alea cu datorii de milioane la stat când pe mine ma popriti și dacă uit sa va plătesc 100 lei, tăiați frauda și evaziunea la firmele voastre de casa la care nevestele inspectorilor ANAF le țin contabilitatea. Uitați-vă un pic la traficul de țigări, la alcool ca voi faceți evaziunea. Uitați-vă și la importurile de legume fructe ca tot voi sunteți și acolo. Și poate observați și pensiile speciale, sutele de direcții și companii inutile, armatele de funcționari inutili.
După ce faceți asta sunt de acord sa plătesc impozite mai mari. Altfel o sa plec și eu și alții din tara asta și o sa rămâneți doar voi și căpușele voastre. Și asa îmi caut în fiecare zi motive sa rămân.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…