Marea Britanie: 55 de persoane arestate și mai multe pumnale confiscate într-un templu sikh

Marea Britanie: 55 de persoane arestate și mai multe pumnale confiscate într-un templu sikh

Poliția britanică a arestat 55 de persoane și a confiscat mai multe arme albe duminică într-un templu sikh din centrul Angliei în urma unei adunări care a putut fi o manifestație de protest față de o căsătorie mixtă, a anunțat un responsabil al poliției, citat de AFP.

Polițiști înarmați au fost desfășurați încă de dimineață la templul Gurdwara din Leamington Spa (centru) după ce un grup de bărbați a pătruns în templu.

În total, 55 de persoane au fost arestate în urma unei "dispute locale care a degenerat", a declarat șeful poliției, David Gardner.

"La fața locului au fost confiscate un număr semnificativ de arme albe", a adăugat el, subliniind că nicio persoană nu a fost rănită.

Niciun responsabil al templului nu a putut fi contactat deocamdată în legătură cu acest incident.

Un fost trezorier al templului, Jatinder Singh Birdi, a explicat la postul BBC că urma să aibă loc o căsătoria unui cuplu în care unul dintre miri nu era membru al comunității sikh.

Un martor, Perry Phillips, a confirmat că scandalul are legătură cu o "ceremonie de căsătorie mixtă". El a povestit pentru agenția Press Association că un "mare număr de persoane s-au adunat la intrarea în templul Gurdawara".

"Părea o manifestație pașnică", a adăugat el, precizând că în Leamington Spa se află o importantă comunitate sikh.

Organizația Sikh 2 Inspire a explicat pe Facebook că bărbații reținuți purtau la vedere un kirpan, cu pumnal sikh având o semnificație simbolică.

"Mass-media și poliția au penalizat înfățișarea membrilor sikh și au calomniat comunitatea sikh din Marea Britanie", a declarat asociația, îndemnându-i pe simpatizanți să predea propriul kirpan la poliția din localitatea lor și să le explice forțelor de ordine semnificația lui religioasă.

Peste 420.000 de membri ai comunității sikh trăiesc în Anglia și Țara Galilor, potrivit recensământului din 2011. Ei reprezintă 0,8% din totalul populației, mai scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA