Marea Britanie, a cincea destinație de export pentru România; locul 10 la capitalul social al firmelor

Marea Britanie, a cincea destinație de export pentru România; locul 10 la capitalul social al firmelor

Marea Britanie a fost a cincea destinație de export pentru România, în primul trimestru din acest an, volumul total fiind de 649,9 milioane de euro, în creștere cu 15,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, reiese din datele Ministerului Economiei.

* LIVE UPDATE Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi

În ceea ce privește importul, acesta s-a cifrat la 386,1 milioane euro, în creștere cu 5,72%. Astfel, România are un deficit comercial în raport cu Marea Britanie de peste 263 milioane de euro, în creștere cu 18,5% comparativ cu primul trimestru din 2015.

'În primele trei luni ale anului 2016, primele 10 țări de destinație pentru exporturile românești au fost: Germania (cu o pondere în totalul exportului României de 21,3%), Italia (12,4%), Franța (7,4%), Ungaria (5,1%), Marea Britanie (4,7%), Turcia (3,4%), Bulgaria (3,1%), Spania (3,0%), Polonia (2,9%) și Cehia (2,7%), ponderea cumulată a acestor țări fiind de 66% în total export', informează Ministerul Economiei.

La data de 30 aprilie, în România activau 5.251 de firme cu capital britanic, valoarea totală a capitalului social subscris fiind de peste 1,01 miliarde de euro, Marea Britanie situându-se pe locul 10 la acest capitol, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”